JavaScript Interview Preparation: Practice Problems

Video description

Succeed in your next JavaScript coding interview by working through practice questions and learning important JavaScript skills and concepts

About This Video

  • Learn the concepts and techniques that interviewers usually test candidates on in JavaScript programming interviews
  • Gain insights into the actual format of programming interviews

In Detail

This course is designed to help you prepare effectively for any JavaScript programming interview. Since programming interviews require intense preparation, with practice being the key to succeeding, this course will ensure you are well-equipped to make an impression. In this course, you will complete more than 30 JavaScript interview questions that come from actual JavaScript interviews.

You will understand how to approach problems, solve each one, and use the best solution to each problem in a step-by-step manner. You'll also delve into the skills, concepts, and techniques that are required to solve each problem. All along, the course helps you strengthen your JavaScript programming skills and knowledge of fundamental concepts through a hands-on style.

The course covers a mix of ES5 and ES6 code to ensure that you grasp the fundamental concepts effectively.

By the end of this course, you will be well-versed with more than 30 interview questions, and have the skills and techniques you need to know to succeed in interviews.

Publisher resources

Download Example Code

Table of contents

  1. Chapter 1 : Introduction and Course Layout
    1. Course Layout 00:03:20
    2. How to Get the Most Out of This Course 00:04:58
  2. Chapter 2 : Triple Add Function
    1. Triple Add - Question Video 00:00:34
    2. Triple Add - Solution Video 00:07:35
  3. Chapter 3 : Working with IIFEs
    1. Working with IIFEs - Question 00:00:19
    2. Working with IIFEs - Solution 00:06:06
  4. Chapter 4 : Button 5
    1. Button 5 - Question 00:01:37
    2. Button 5 - Solution Part 1 00:01:28
    3. Button 5 - Solution Part 2 00:05:38
    4. Button 5 - Solution Part 3 00:04:11
  5. Chapter 5 : Closures
    1. Closures - Question 00:00:16
    2. Closures - Solution 00:04:03
  6. Chapter 6 : "this" Keyword
    1. "this" Keyword - Question 00:00:14
    2. "this" Keyword - Solution 00:04:22
  7. Chapter 7 : Hoisting in JavaScript
    1. Hoisting - Question 00:00:13
    2. Hoisting - Answer Part 1 00:06:59
    3. Hoisting - Answer Part 2 00:06:35
  8. Chapter 8 : Scope and "self"
    1. Scope and "self" - Question 00:00:20
    2. Scope and "self" - Solution 00:06:20
  9. Chapter 9 : Equals vs Strict Equals
    1. Equals vs Strict Equals - Question 00:00:16
    2. Equals vs Strict Equals - Solution 00:03:19
  10. Chapter 10 : Log Number Function
    1. Log Number Function - Question 00:00:17
    2. Log Number Function - Solution 00:05:19
  11. Chapter 11 : Use Strict
    1. Use Strict - Question 00:00:29
    2. Use Strict - Solution 00:06:01
  12. Chapter 12 : Curry Function
    1. Curry Function - Question 00:00:30
    2. Curry Function - Solution 00:08:19
  13. Chapter 13 : Counter Function
    1. Counter Function - Question 00:01:08
    2. Counter Function - Solution 00:05:42
  14. Chapter 14 : Logging X and Y
    1. Logging X and Y - Question 00:00:19
    2. Logging X and Y - Solution 00:04:51
  15. Chapter 15 : "call" and "apply" Methods
    1. "call" and "apply" Methods - Question 00:00:21
    2. "call" and "apply" Methods - Solution Part 1 00:08:23
    3. "call" and "apply" Methods - Solution Part 2 00:03:12
  16. Chapter 16 : Determine "list2"
    1. Determine "list2" - Question Part 1 00:00:45
    2. Determine "list2" - Solution Part 1 00:07:46
    3. Determine "list2" - Question Part 2 00:00:41
    4. Determine "list2" - Solution Part 2 00:03:49
  17. Chapter 17 : Singly or Doubly Invoked Function
    1. Singly or Doubly Invoked Function - Question 00:00:44
    2. Singly or Doubly Invoked Function - Solution 00:07:57
  18. Chapter 18 : JSON Data
    1. JSON Data - Question 00:01:23
    2. JSON Data - Solution 00:05:49
  19. Chapter 19 : Order Logged Out
    1. Order Logged Out - Question 00:00:21
    2. Order Logged Out - Solution 00:03:34
  20. Chapter 20 : Making an Object
    1. Making an Object - Question 00:00:14
    2. Making an Object - Solution 00:08:14
    3. Constructor Functions 00:09:47
  21. Chapter 21 : Type of Data Types
    1. Type of Data Types - Question 00:00:15
    2. Type of Data Types - Solution 00:04:28
  22. Chapter 22 : Bind Method
    1. Bind Method - Question 00:00:20
    2. Bind Method - Solution 00:06:49
  23. Chapter 23 : Two Objects
    1. Two Objects - Question 00:00:34
    2. Two Objects - Solution 00:04:52
  24. Chapter 24 : Array Constructor
    1. Array Constructor - Question 00:00:26
    2. Array Constructor - Solution 00:04:18
  25. Chapter 25 : Array IndexOf
    1. Array IndexOf - Question 00:00:29
    2. Array IndexOf - Solution 00:05:51
  26. Chapter 26 : Equivalent Numbers
    1. Equivalent Numbers - Question 00:00:30
    2. Equivalent Numbers - Solution 00:06:46
  27. Chapter 27 : Objects and Strings
    1. Objects and Strings - Question 00:00:37
    2. Objects and Strings - Solution 00:03:47
  28. Chapter 28 : Strings and Arrays
    1. Strings and Arrays - Question 00:00:22
    2. Strings and Arrays - Solution 00:05:32
  29. Chapter 29 : Object Properties
    1. Object Properties - Question 00:00:29
    2. Object Properties - Solution 00:05:46
  30. Chapter 30 : X and Y
    1. X and Y - Question 00:00:20
    2. X and Y - Solution 00:04:45
  31. Chapter 31 : Withdraw from Account
    1. Withdraw from Account - Question 00:00:39
    2. Withdraw from Account - Solution 00:04:46

Product information

  • Title: JavaScript Interview Preparation: Practice Problems
  • Author(s): Eric Traub
  • Release date: February 2020
  • Publisher(s): Packt Publishing
  • ISBN: 9781800202320